digital.bgNASA имат доста амбициозни планове за изследване на галактиката ни през

...
digital.bgNASA имат доста амбициозни планове за изследване на галактиката ни през
Коментари Харесай

NASA са убедени, че ще открият форми на живот на Марс до две години

digital.bg

NASA имат много амбициозни проекти за проучване на галактиката ни през идващите 10 години, в които възнамерява задачи до Луната и Марс. Не е изненадващо, че " алената " планета съставлява по-голям интерес за учените. Тепърва ще разбираме повече за химичния състав процесите довели до образуването на Марс. Припомняме ви, че още през идната година ше бъдат изпратени нови галактически ровъри, създадени от NASA и Eвропейската галактическа организация (ESA), с цел да изследват в елементи повърхността на планетата.

Основната цел несъмнено е откриването на форми на живот на Mарс. Мисията ExoMars на ESA планува изпращането на ровър с името " Rosalind Franklin " на името на британския академик Розалинд Франклин. Машината е оборудвана с съвременни принадлежности, в това число и свредел, с който ще пробие дупка на дълбочина два метра, откъдето ще събере проби за разбор. Изследването на почвата е основен детайл от тактиката за разкриване на живот. Пробите ще се проучват от модерната лаборатория на ровъра, съобщи Mirror.

 



 

Новата машина на NASA също ще прави сходни действия на особено определени места от учените на организацията. За разлика от концепцията на ESA, обаче пробите от скалните формирания на планетата ще бъдат изпратени за противоположен разбор на Земята. Един от основните ръководители на този план на NASA, Джим Грийн изрази убеденост, че тези две задачи дефинитивно ще дадат отговор на въпроса има ли живот на непозната планета. Според него до две години имаме всички учредения да открием сходни микроорганизми на Марс.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: